SPINALIS

Het ultieme zitten.

De SpinaliS-stoelen zijn zodanig ontworpen dat ze uw wervelkolom in conditie houden terwijl u zit. Het ontwerp maakt het mogelijk om bewegend te zitten. De gepatenteerde veer onder de zitting zorgt ervoor dat u mooi rechtop blijft zitten met een open heuphoek van meer dan 90°. Uw buik- en rugspieren blijven actief in zit en helpen zo uw evenwicht te bewaren.  De core-stability werkt en houdt u fit.

  • De actief- ergonomische stoelen van SpinaliS bieden een zeer hoog zitcomfort.
  • De in de hoogte regelbare armsteunen ondersteunen perfect uw nek en bovenrug.
  • SpinaliS laat u toe om moeiteloos 8u per dag te zitten en eenvoudig af te wisselen tussen actief-en passief zitten.
  • In rust kan u genieten van de comfortabele rugleuning.
  • Veel bewegen is belangrijk voor de gezondheid. SpinaliS wordt aangeraden aan iedereen met of zonder rugklachten.
  • SpinaliS is geschikt voor elke leeftijd.

WAVEFLEX

Het Waveflex®  bedsysteem is een totaalpakket van drie op elkaar afgestemde elementen. Het gaat om een lattenbodem, een matras en een kussen. Deze drie zijn zo ontwikkeld en geselecteerd om optimaal samen te werken om tot een goede slaaphouding te komen.

De eerste concrete taak van een slaapsysteem (om tot een goede slaaphouding te komen) is om een volledig ontspannen slaper op te vangen. Een slaper zal namelijk geen controle hebben over zijn houding tijdens het slapen!

Deze taak wordt in de eerste plaats uitgevoerd door de bed bodem, in ons geval een lattenbodem. De Waveflex lattenbodem heeft als ‘ankerpunt’ een verhoogde lendenzone. Deze zone wordt langs beide zijden geflankeerd door verlaagde zones: de bekken zone en de schouder zone. De schouder zone is het meest verlaagd én heeft de soepelste werking (grote bewegingsvrijheid van de rubbers). De verlaagde zones zijn ruim genoeg om slapers van verschillende lengtes op te kunnen vangen. Om het profiel van de lattenbodem fijn te regelen per slaper kunnen er 3 koppels van latten aangepast worden van indrukbaarheid.

Eenmaal de correcte houding van de wervelkolom bekomen is (door samenwerking van de lattenbodem en matras), is het nodig om de eventuele drukpunten op de slaper weg te werken om te garanderen dat deze in de bekomen positie kan blijven liggen (drukpunten zullen leiden tot ‘woelig’ slapen. De slaper verandert hierbij regelmatig van positie om pijn te voorkomen).

Deze taak is volledig weggelegd voor de matras. Een Waveflex® matras is zoals reeds gezegd opgebouwd uit 5 zones met verschillende zachtheden (geen hardheden!) om de druk op de slaper zo efficiënt als mogelijk weg te nemen.